duminică, 12 februarie 2012

Educatie pentru Creatie

Educatie pentru Creatie


In zilele Noii Spiritualitati, educatia se va concentra pe creatie. Educatie pentru creatie, asa se va numi – si va fi unica diferenta majora intre scoala de ieri si cea de maine.
Scoala le va arata tinerilor Cine Sunt cu Adevarat. Ii va face sa se deschida catre Creatorul Launtric. Ii va ajuta sa se vada pe ei insisi si sa creda in ei insisi ca Sursa a experientei lor de viata si ca Autoritate asupra propriei lor vieti. Ii va readuce la intelepciunea lor launtrica si ii va incuraja sa-si modeleze propriul lor adevar launtric. Le va arata si cum anume sa faca asta. Scoala de maine va fi diferita de “vechea scoala”, pentru ca ea va urmari sa trezeasca mintea copilului, nu sa o ucida; sa elibereze mintea copilului, nu sa o impovareze; sa deschida mintea copilului, nu sa o inchida.
Ii va ajuta copilului sa-si largeasca gandirea (intelectul, mintea), nu sa o ingradeasca; ii va elibera mintea, nu o va tine prizoniera. Iar cel mai important lucru este ca scoala de maine va face legatura intre mintea si sufletul copilului, intre trupul si mintea sa – scoala il va invata sa le traiasca pe cele trei, ca pe un tot.
Si, in final, scoala le va arata copiilor cum sa traiasca toate experientele de viata, ca pe un tot unitar.
Educatia pentru Creatie se va concentra in jurul urmatoarelor mesaje principale, pe care Noua Spiritualitate le va aduce copiilor:
1. Esti Una cu toti si cu toate cate sunt in Univers – inclusiv cu Dumnezeu. Toate lucrurile sunt parti ale Unui Singur Sistem Viu.
2. Pentru ca esti Una cu Dumnezeu, ai puterea de a crea orice vrei sa experimentezi in viata.
3. Modul in care creezi este construit de ceea ce gandesti, spui si faci.
4. Este imposibil sa faci vreo gresala in procesul de creatie, iar esecul, este o iluzie. Tot ce creezi este perfect asa cum este – inclusiv tu.
5. Atunci cand creezi, iti implinesti scopul vietii, pentru ca, prin creatie, cresti si evoluezi – si pentru asta existati pe Pamant, tu si toate fiintele vii.
6. Viata Insasi este cel mai mare invatator al tau si cuprinde in ea consecinte inerente, dar niciodata pedepse. Pedeapsa nu face parte din planul lui Dumnezeu si nu are loc in Imparatia lui Dumnezeu. Invatatura a fost intotdeauna menita sa fie usoara – ea este, de fapt un proces de reamintire a tot ce sufletul tau a cunoscut dintotdeauna. Genul acesta de “invatare” va fi plin de bucurie, pentru ca vei folosi experienta pe care o ai acum pentru a iti aminti cat poti de mult despre Viata. Atunci iti vei aminti ce anume trebuie sa-ti amintesti exact, atunci cand trebuie sa-ti amintesi acel lucru pentru a face viata sa functioneze in viitor.
7. Incearca sa nu faci niciodata nici un rau nici unei persoane, nici unui loc sau lucru, ci doar sa-i ajuti pe ceilalti si sa-i iubesti cum poti mai bine, mai ales atunci cand au facut o gresala sau o nedreptate. Daca poti face asta, iti vei crea un prieten din fiecare om pe care il intalnesti – si cand vei avea nevoie de un prieten, acesta nu-ti va lipsi niciodata.
8. Exista suficient pentru fiecare. E nevoie de foarte putin ca sa fii fericit – si cel mai rapid mod de a crea fericirea pentru tine este sa creezi fericirea pentru altul.
9. Cel mai bun prieten iti este Viata Insasi, pentru ca ea nu are sfarsit. Cand se incheie partea ta de viata pe care o petreci pe Pamant, nu va exista nici o “Zi a Judecatii”, nu va exista condamnare si pedeapsa, ci pur si simplu vei avea ocazia sa-ti revezi toate gandurile, cuvintele si actiunile vietii tale si sa decizi daca, pornind in alte aventuri, vei dori sa faceti alte alegeri cand te vei confrunta cu circumstante similare. Alegerea este procesul prin care evoluezi si, in final, traiesti experienta a Cine Esti cu Adevarat.
Acestea sunt cele Noua Componente ale programei de baza pentru primii ani ai Educatiei pentru Creatie. Mesajele vor deveni mai complicate pe masura ce copilul avanseaza…
Adica, vrei sa spui ca nu va trebui sa-i invatam pe copii sa scrie, sa citeasca si sa lucreze cu numere?
Bineinteles ca trebuie sa invete si asta, insa doar ca instrumente cu care sa poata crea reconcilierea, re-crearea si re-unificarea. Acestia sunt cei trei R cu care voi si copii vostri puteti sa creati un viitor nou.
In zilele Noii Spiritualitati, prioritatea educatiei nu va mai fi raspandirea si comunicarea de date si fapte, ci cresterea gradului de sensibilitate, de constienta, de intelegere, de compasiune, de acceptare, de slavire si de pretuire a splendorii si miracolului Vietii.
Reconcilierea trebuie sa includa restaurarea societatilor si persoanelor, astfel incat acestea sa se poata simti din nou intregi. Asta include reparatii pentru pierderile din trecut, in masura in care este posibil. Inainte de a fi in stare sa se gandeasca cine ar putea sa devina, oamenii trebuie sa simta ca au puterea de a fi cine sunt.
Proiectele de restaurare ar trebui sa includa acoperirea prapastiei dintre bogatii lumii si saracii lumii. Mai mult decat orice altceva, saracia si educatia deficitara – care se transpune in lipsa de sanse si lipsa de consitienta – sunt factorii care mentin omenirea in stadiu de adolescent a evolutiei sale. Reconcilierea, asa cum este descrisa aici, este primul pas in procesul reinnoirii umane. Trebuie sa vedeti ce ati facut, inainte de a putea vedea ce urmeaza sa faceti.
Re-crearea inseamna renuntarea la vechile cai si la vechile povesti, la vechile obiceiuri, la vechile rationamente, la vechile motivatii, pentru a face ceva – si re-crearea voastra din nou, in urmatoarea cea mai mareata versiune a celei mai inalte viziuni pe care ati avut-o vreodata despre Cine Sunteti. Vorbim despre redefinirea voastra ca specie.
Daca vreti sa traiti impreuna in pace si armonie, lumea voastra va trebui sa se reinventeze, sa creeze alte idei despre ce inseamna sa fii om, ce inseamna sa ai success, ce inseamna sa ai abundenta si fericire.
Mare parte din aceasta munca de re-creare se poate face prin Educatia pentru Creatie. Insa ea trebuie sa implice si eforturile combinate ale popoarelor, ale guvernelor si ale organizatiilor neguvernamentale din intreaga lume.
Educatia pentru Creatie – care, printre altele, va contine programe nu doar pentru copii, ci si pentru oameni de toate varstele – va incuraja intotdeauna omenirea sa caute experienta reunificarii cu Tot Ce este. Asta inseamna re-unificarea cu Dumnezeu si cu Toti Oamenii de Pretutindeni. Inseamna “contopirea mentala” cu tot ce este Viata, in multiplele ei forme de manifestare. Inseamna a deveni Unul.
Acest ultim R este poate cel mai important dintre cei trei. Pentru ca, daca asta se poate realiza, atunci tot restul va veni de la sine. Realizarea ca sunteti O Singura Fiinta – ca tot ce este in Viata este, de fapt, Un Singur Lucru, care se Manifesta – aceasta revelatie poate si chiar va schimba pentru totdeauna intreaga voastra experienta de viata.
(Neale Donald Walsch)
sursa: http://lupulalb.wordpress.com

Niciun comentariu: